søndag 24. oktober 2010

Bøssedagen!

I dag er dagen for TV aksjonen 2010!
Pengane går til Flyktningehjelpen sitt arbeid for menneske på flukt - og det er berre å opna lommeboka!

TV-aksjonen har blitt ein tradisjon - nesten ein institusjon - og har vore eit fast innslag kvar haust sidan 1974 faktisk!

Alle som kan krypa og gå i kjendisNoreg står i kø for å bidra til aksjonen; til å underhalda i sendinga, for å gjera noko som dreg inn pengar eller for å auksjonera vekk eittelleranna. Mogeleg nokre har ein "skjult agenda" med dette; ønsket om ekstra goodwill og popularitet kan gjerne vera motivasjonen. Men kva gjer vel det, så lenge det faktisk er til noko bra? Og så kan me jo håpa at dei fleste faktisk gjer det fordi dei VIL bidra med noko.. Også blant mange av oss vanlege dødelege er det viktig å delta på eit vis for aksjonen. Skular og barnehagar har eigne arrangement fro foerldre og besteforeldre, ungar lagar loppis i nabolaget, firmajulegåver blir lett vraka til fordel for gode saker, og folk gjev stolt vekk små eller store pengar.

Sjølv har eg gått den fine søndagsturen med bøssa fleire gonger. Og skal igjen ut i dag. Blir kjekt å sjå om folk er like blide og generøse i år! Og så blir det TVaksjon på fjernsynet resten av kvelden. Reknar med - og gler meg til å sjå Sivert'n òg. Knallfin låt i bresjen for aksjonen i år!

1 kommentar:

  1. Den melodien er heilt fantastisk bra:)
    Viktig at ein er engasjert og tar turen ein sånn dag. Fortsett med det du!!

    SvarSlett

Vil du sei noko om dette?